Un blog despre plante medicinale !

Imagini de şabloane create de TommyIX. Un produs Blogger.
[6] [Sfaturi Practice] [slider-top-big] [Sfaturi Practice]
You are here: Home / , , , , Aloe vera - Aloe vera, A. barbadensis (Liliaceae)

Aloe vera - Aloe vera, A. barbadensis (Liliaceae)

| Nici un comentariu
Aloe vera - Aloe vera, A. barbadensis

   Planta perena suculenta, originara din regiunile uscate ale Africii de Sud si de Est si din bazinul mediteraneean. Frunzele sale de culoare verde-cenușiu, groase, cărnoase, lipite una de alta, au margini spinoase si zimțate. Țesutul din interiorul frunzelor conține sucul de aloe, despre care se crede ca a fost folosit la conservarea trupului lui Isus.

Părţi utile - SEVA si GELUL FRUNZELOR


  • Frunzele se culeg când planta a împlinit 2-3 ani .
  • Seva se scurge când se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate in mucilagiu din miezul frunzei .
  • Aloe Vera este disponibila sub forma de băuturi si de preparate topice.

Compuși activi


Aloe Vera conține antrachinone precum aloin A si B, responsabile pentru efectele laxative si curative.

Utilizări medicinale


    Proprietățile medicinale ale plantei sunt bine-cunoscute din timpuri străvechi. Seva laxativa este uscata si vânduta ca " rășina" . Gelul stimulează sistemul imun si are efecte antibiotice, antiinflamatorii si antiseptice. Aceasta proprietate e utila in tratarea anumitor probleme ale pielii precum eczemele si psoriazisul.
    In anii 1950, aloe Vera a început sa fie folosita in tratarea arsurilor cauzate de iradiere. Azi este utilizata ca gel hidratant si calmant pentru tratarea rănilor, a arsurilor (inclusiv a celor solare), a acneei, a fisurilor anale si a hemoroizilor. În 1996, o serie de cercetări privind proprietatea antiinflamatorie a plantei au dovedit ca aceasta previne edemaiierea prin inhibarea migrării celulelor inflamatorii si a substanțelor chimice care induc inflamația. Aloe Vera este utila si in afecțiunile reumatice. Cercetări publicate in 1986 au arătat ca unguentele pe baza de aloe previn si tratează poliartrita reumatoida la șobolani . Deoarece aloe Vera este puternic laxativa, specialiștii in medicina plantelor ne sfătuiesc sa o folosim in special ca remediu extern . Totuși, exista preparate comerciale care pot fi administrate intern . Acestor băuturi imunostimulatoare li s-au îndepărtat principiile laxative ale plantei.


Cultivare


Aceasta planta sensibila poate fi cultivata in casa, la temperaturi de peste 5C.

PREPARARE SI DOZAJ  • Pentru întărirea sistemului imun - BAUTURI NON-ALCOOLICE (CU EFECT LAXATIV PUTERNIC): Urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
  • in tratamentul rănilor, arsurilor, hemoroizilor PREPARATE DE UZ TOPIC (CARE CONTIN 1% TlNCTURA si 2-3 % EXTRACT HIDROGLICOLIC): Aplicaţi pe zona afectata de 2-3 ori pe zi .

Daca simptomele persistă, apelați la medic !

PRECAUTII

  • Administrată intern, Aloe Vera provoacă diaree, ceea ce poate duce la scăderea nivelului potasiului in sânge.
  • Poate provoca crize de colita.
  • Nu trebuie administrata copiilor mici si femeilor însărcinate sau care alăptează.
  • Contraindicata in cazurile de uremie (uree in cantitate excesiva in sânge) sau in boli ale rinichilor sau ale ficatului .